A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

2023. 11. 05.

A városi CSOK helyébe 2024-től a CSOK Plusz lép, mely egy új, kedvezményes hitelként fog szolgálni a családok számára. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket és feltételeket, hogy minden érdeklődő könnyen eligazodjon a programban.

A régi CSOK helyett érkezik 2024-ben a CSOK Plusz, ami egy olyan hitel, melynek kamata maximum 3% lehet. A jelenlegi CSOK-hoz hasonlóan a CSOK Plusz-t is a vállalt gyermekek számától függően lehet igényelni. Fontos megjegyezni, hogy ez a hitel kizárólag lakáscélokra vehető igénybe. Az új rendszer a városi CSOK-ot váltja fel, ami az 5 ezer főnél nagyobb településeken lesz elérhető.

 

2-1.png (1003 KB)

A CSOK Plusz feltételei

A CSOK Pluszt kizárólag házasok vehetik igénybe, meglévő gyerekre nem igényelhető. Ezért a tervező szülőknek időben kell lépniük, ha ezt a lehetőséget szeretnék kihasználni.

A hitelt igénylő édesanyák 41 éves korig kérhetik a kölcsönt, és 2 éves átmeneti időszakban azok a várandós nők is jogosultak lehetnek rá, akik ennél idősebbek.

 

Fontos megjegyezni, hogy a CSOK Plusz hitelt nem lehet telekvásárlásra fordítani, és az első közös otthon megvásárlása esetén az önerő 10%, szemben a második lakásokra vonatkozó 20%-os önerővel. Az első lakás vásárlása esetén 80 millió forint a hitelből megvásárolható ingatlan értékének felső határa, míg a nem első lakások esetében ez a határ 150 millió forint.

 

A CSOK Plusz előnye

Az új CSOK Plusz hitel előnye, hogy az első évben csak a kamatot kell törleszteni, és ha gyerek születik, akkor 1 éves hitelmoratóriumot kérhetnek az adósok, ami meghosszabbítja a futamidőt.

 

Minden gyerek után a tőkéből 10 millió forintot elengednek, és a havi törlesztő részletek a vállalt hitelösszegtől és futamidőtől függően változnak, de legalább 475 ezer Ft nettó igazolt jövedelem szükséges hozzá.

 

3-1.png (1.22 MB)

A Falusi CSOK és a CSOK Plusz

A Falusi CSOK vissza nem térítendő támogatása mellett is igényelhető a CSOK Plusz, és a vissza nem térítendő támogatások összegei egységesülnek: 1 gyerek esetén 1 millió Ft, 2 gyerek esetén 4 millió Ft, 3 gyerek esetén 15 millió Ft jár majd a családoknak. Az értékhatár az 5 ezer főnél kisebb településeken nem létezik.

A CSOK Plusz, a Falusi CSOK és a Babaváró támogatás együttes igénylésével a családok jelentős anyagi előnyre tehetnek szert, így érdemes részletesen megvizsgálni az elérhető lehetőségeket.

 

Az ingatlanvásárlás esetén az első lakásokra vonatkozóan 80 millió forintos vételár illetékmentesség is bevezetésre kerül.

A CSOK Plusz egy új és kedvezményes hitelprogram, mely lehetővé teszi a családok számára, hogy könnyebben juthassanak ingatlanhoz. A program részletei változatosak, és az igénylőknek érdemes alaposan megfontolniuk, hogy mely lehetőségek felelnek meg leginkább az ő helyzetüknek és terveiknek. Az új CSOK Plusz számos előnnyel járhat, de az igénylés előtt fontos alaposan átgondolni, hogy mely lehetőségek és feltételek felelnek meg a saját helyzetünknek és terveinknek. Az új program segíthet a családoknak könnyebben hozzájutni az otthonhoz, amire vágytak, nem utolsó sorban pedig hozzájárulhat a magyarországi ingatlanpiac fellendítéséhez.

Irodánkban szakszerű és ingyenes hitelügyintézést biztosítunk, hogy segítsünk Önnek megtalálni a legjobb hitelajánlatot, amely megfelel az igényeinek és lehetőségeinek.

Forrás: https://bankmonitor.hu/mediatar/cikk/csok-plusz-gyorstalpalo-minden-eddig-ismert-reszlet-egy-helyen/
https://bankmonitor.hu/mediatar/cikk/itt-vannak-az-uj-varosi-csok-a-csok-plusz-reszletei/

 
Korábbi bejegyzések
Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Az ingatlanvásárlás vagy eladás egy rendkívül összetett folyamat lehet, amely során kulcsfontosságú tényező a megfelelő ingatlanközvetítő kiválasztása. Az ingatlanszakértő olyan szakember, aki mély ismerettel rendelkezik a helyi ingatlanpiacról, és hatékonyan támogathat téged az ingatlan megtalálásában vagy értékesítésében. De milyen szempontok szerint találhatod meg a legmegfelelőbb ingatlank...

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az otthon szent terület. Egy hely, ahol a reggelek kávéja és a családi vacsorák egyaránt hajlékra lelnek. De mik teszik valóban "ideálissá" az lakóházat? Ez egy olyan egyensúly kérdése, ahol a szívünk vágyai és a mindennapi funkciók összeérnek. Az előszűrés pontossága pedig éppen ebben segít.

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Az elkövetkező évtől jelentős átalakításokat hoz a lakástámogatási rendszer, amelyek hatással lehetnek a lakásvásárlást tervező családok pénzügyi helyzetére is. Az átalakulás eredményeként számos jelenlegi kedvezmény megszűnik, miközben másoknál az elérhető támogatás összege növekedhet. Különösen nagyobb településeken élő családok kerülhetnek hátrányos helyzetbe, ha a lakásárak nem csökkennek lény...

Kreatív lakberendezési ötletek kis helyekre

Kreatív lakberendezési ötletek kis helyekre

Az életvitelünk és lakhatási szokásaink változnak, és sokan választanak kisebb lakásokat, amihez időnként kreatív megoldásokra van szükség. Ezért érdemes bevetni néhány praktikus trükköt, amelyekkel kis lakásod maximálisan kihasználhatod. Legújabb blogunkban megosztunk veletek néhány kreatív lakberendezési ötletet, amelyek segítségével akár a legkisebb helyeket is stílusosan és funkcionálisan ber...

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 555 0212 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink