10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

2023. 04. 21.

Az életben kevés olyan fontos döntés van, mint egy ingatlan megvásárlása. Az izgatottság és az újdonság varázsa sok esetben figyelmetlenné teszi az érdeklődőket, emiatt pedig szinte nincs olyan, aki ne követne el valamilyen tipikus hibát, melyek hátrányosan befolyásolják a döntésüket. Legújabb blogunkban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni az ingatlanvásárlás során.

 1. Nem áll rendelkezésre elegendő információ az ingatlanról
  A vásárlók gyakran impulzus döntést hoznak, nem gyűjtenek kellő információt a megvásárolni kívánt ingatlanról. Lehetséges, hogy a kinézett ingatlan bár első ránézésre tökéletesnek tűnik, csak később derülnek ki olyan hibák, vagy negatív tulajdonságok, amelyek néhány hét, vagy hónap múlva igencsak képesek megkeseríteni az újdonsült lakástulajdonosok életét.

 

 1. Az ingatlan kiválasztása alapján azonnal döntés hozása
  Az ingatlanvásárlás előtt állóknak azt javasoljuk, hogy ne siessenek a döntéssel, alaposan fontolják meg az összes lehetőséget, mielőtt elköteleződnének egy ingatlan mellett. A Balansz Ingatlanstúdió ingatlanszakértői minden esetben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vevőik számára a legjobb ingatlant találják meg, így gyakran több mutatáson is túl vannak már az ügyféllel, mire megtalálják a tökéletes ingatlant.

 

 1. Az árak nem megfelelő értékelése
  Gyakran előfordul, hogy a vásárlók túl magas vagy túl alacsony árat értékelnek meg az ingatlanra. A Balansz Ingatlanstúdió szakértői segíthetnek a megfelelő ár meghatározásában.

jaye-haych-7tkDoo2L_Eg-unsplash.jpg (1.11 MB)

 

 1. A hitelajánlatok nem megfelelő összehasonlítása
  A vásárlóknak érdemes alaposan összehasonlítani a hitel ajánlatokat, mielőtt döntést hoznak. A Balansz Ingatlanstúdióban ingyenesen, szakképzet hitelügyintéző segíti az ingatlanvásárlás előtt állókat a megfelelő hitel megtalálásában.

 

 1. Az ingatlan állapotának figyelmen kívül hagyása
  Gyakori hiba az ingatlan vásárlók körében, hogy a vásárlás előtt nem gondolnak az ingatlan állapota okozta esetleges problémákra. Előfordulhat, hogy egy nem körültekintően meghozott döntés akár rengeteg plusz költséget jelent, így vásárlás előtt mindenképp érdemes a vezetékekről, falazatról, esetleg a párásodásról érdeklődni.

 

 1. Nem konzultálni egy szakértővel
  Az előző ponthoz kapcsolódóan komoly vásárlási szándék esetén kimondottan érdemes egy szakértő segítségét kérni. A Balansz Ingatlanstúdió szükség esetén statikussal, vagy akár energetikai szakemberrel segíti az ingatlanvásárlás folyamatát.

sidekix-media-5O-KFVmKSjY-unsplash.jpg (1.40 MB)

 

 1. Az ingatlan helyének nem megfelelő értékelése
  Az ingatlanok egyik legfontosabb tulajdonsága az elhelyezkedése. Nem csoda, hogy a vételár tekintetében is erős befolyásoló tényező. Vásárlás előtt mindenképpen gondosan vizsgálják meg az ingatlan helyszínét, és mérlegeljék a környék adottságát is, például az iskolák, bevásárlási lehetőségek, közlekedési kapcsolatok, stb. tekintetében.
 1. Nem ellenőrizni az ingatlan dokumentumait
  Az ingatlanszakértők nélkül végbemenő ügyletek egyik leggyakoribb buktatója az, hogy az ingatlan dokumentumai nincsenek rendben. Velünk együtt ez kizárt, mi már a rendszerünkbe kerülés előtt átnézzük a tulajdoni lapot, a használati engedélyt, az építési engedélyt, így az első perctől kezdve minden fontos információ a birtokunkban van.
 1. Nem számolni az egyéb költségekkel
  Egy ingatlanvásárlás számos olyan költséggel járhat, amivel a kezdetekkor nem is számolnánk. Érdemes kalkulálnunk a közjegyzői díjjal, ügyvédi költségekkel, vagy mondjuk az átírás díjával is.

 

 1. A vásárlás utáni tervek nem megfelelő előkészítése
  Nagyon fontos, hogy már a vásárlás fontolóra vétele előtt eldöntsük, pontosan milyen terveink vannak az új ingatlant illetően. Érdemes már előre átgondolni, hogy milyen felújításokat, berendezést tervezünk a megvásárolt ingatlanba, és célszerű készíteni egy rövid költségvetést is.
 
Korábbi bejegyzések
Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Bár ingatlanszakértőink viszonylag ritkán találkoznak a jelenséggel, időről-időre azonban egy-egy mutatás folyamán mégis felmerül a kérdés; vajon az ingatlanszakértő elkérheti az okmányokat? A következő blogunkban ennek járunk utána.

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Számos okból cserélhetnek gazdát az ingatlanok, lehet szó öröklésről, vagyonmegosztásról, adás-vételről vagy akár ajándékozásról is, egy azonban minden esetben közös – egy rosszul megállapított érték akár több milliós veszteséget is eredményezhet. Éppen ezért fontos minden esetben szakértői segítségét kérni, így teljesen biztosak lehetünk lakásunk, házunk, telkünk, esetleg üzlethelységünk értékébe...

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Minden megbízásnál ez első lépések között egyeztetünk az ügyféllel az eladni kíván ingatlan áráról. A pontosan meghatározott árnak azonban igen sok összetevője van, amit gyakran az eladók csak nehezen tudnak egyedül megugrani, jól jöhet tehát egy ingatlanszakértő segítsége. Ebben a blogban a reális ár meghatározásához adunk egy kis segítséget.

Lakóingatlan - az üzleted otthona

Lakóingatlan - az üzleted otthona

Az ingatlan befektetés mindig megtérül, ha pedig ilyen szemmel keresgélünk igazi kincseket is kifoghatunk ha Nyíregyházán keresünk eladó házat, vagy lakást befektetési célra. De vajon milyen lehetőségeink vannak ha nem szeretnénk albérletkiadással foglalkozni? A következőkben erre gyűjtöttünk össze néhány ötletet.

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 442 0922 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink