10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

2023. 04. 21.

Az életben kevés olyan fontos döntés van, mint egy ingatlan megvásárlása. Az izgatottság és az újdonság varázsa sok esetben figyelmetlenné teszi az érdeklődőket, emiatt pedig szinte nincs olyan, aki ne követne el valamilyen tipikus hibát, melyek hátrányosan befolyásolják a döntésüket. Legújabb blogunkban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni az ingatlanvásárlás során.

 1. Nem áll rendelkezésre elegendő információ az ingatlanról
  A vásárlók gyakran impulzus döntést hoznak, nem gyűjtenek kellő információt a megvásárolni kívánt ingatlanról. Lehetséges, hogy a kinézett ingatlan bár első ránézésre tökéletesnek tűnik, csak később derülnek ki olyan hibák, vagy negatív tulajdonságok, amelyek néhány hét, vagy hónap múlva igencsak képesek megkeseríteni az újdonsült lakástulajdonosok életét.

 

 1. Az ingatlan kiválasztása alapján azonnal döntés hozása
  Az ingatlanvásárlás előtt állóknak azt javasoljuk, hogy ne siessenek a döntéssel, alaposan fontolják meg az összes lehetőséget, mielőtt elköteleződnének egy ingatlan mellett. A Balansz Ingatlanstúdió ingatlanszakértői minden esetben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vevőik számára a legjobb ingatlant találják meg, így gyakran több mutatáson is túl vannak már az ügyféllel, mire megtalálják a tökéletes ingatlant.

 

 1. Az árak nem megfelelő értékelése
  Gyakran előfordul, hogy a vásárlók túl magas vagy túl alacsony árat értékelnek meg az ingatlanra. A Balansz Ingatlanstúdió szakértői segíthetnek a megfelelő ár meghatározásában.

jaye-haych-7tkDoo2L_Eg-unsplash.jpg (1.11 MB)

 

 1. A hitelajánlatok nem megfelelő összehasonlítása
  A vásárlóknak érdemes alaposan összehasonlítani a hitel ajánlatokat, mielőtt döntést hoznak. A Balansz Ingatlanstúdióban ingyenesen, szakképzet hitelügyintéző segíti az ingatlanvásárlás előtt állókat a megfelelő hitel megtalálásában.

 

 1. Az ingatlan állapotának figyelmen kívül hagyása
  Gyakori hiba az ingatlan vásárlók körében, hogy a vásárlás előtt nem gondolnak az ingatlan állapota okozta esetleges problémákra. Előfordulhat, hogy egy nem körültekintően meghozott döntés akár rengeteg plusz költséget jelent, így vásárlás előtt mindenképp érdemes a vezetékekről, falazatról, esetleg a párásodásról érdeklődni.

 

 1. Nem konzultálni egy szakértővel
  Az előző ponthoz kapcsolódóan komoly vásárlási szándék esetén kimondottan érdemes egy szakértő segítségét kérni. A Balansz Ingatlanstúdió szükség esetén statikussal, vagy akár energetikai szakemberrel segíti az ingatlanvásárlás folyamatát.

sidekix-media-5O-KFVmKSjY-unsplash.jpg (1.40 MB)

 

 1. Az ingatlan helyének nem megfelelő értékelése
  Az ingatlanok egyik legfontosabb tulajdonsága az elhelyezkedése. Nem csoda, hogy a vételár tekintetében is erős befolyásoló tényező. Vásárlás előtt mindenképpen gondosan vizsgálják meg az ingatlan helyszínét, és mérlegeljék a környék adottságát is, például az iskolák, bevásárlási lehetőségek, közlekedési kapcsolatok, stb. tekintetében.
 1. Nem ellenőrizni az ingatlan dokumentumait
  Az ingatlanszakértők nélkül végbemenő ügyletek egyik leggyakoribb buktatója az, hogy az ingatlan dokumentumai nincsenek rendben. Velünk együtt ez kizárt, mi már a rendszerünkbe kerülés előtt átnézzük a tulajdoni lapot, a használati engedélyt, az építési engedélyt, így az első perctől kezdve minden fontos információ a birtokunkban van.
 1. Nem számolni az egyéb költségekkel
  Egy ingatlanvásárlás számos olyan költséggel járhat, amivel a kezdetekkor nem is számolnánk. Érdemes kalkulálnunk a közjegyzői díjjal, ügyvédi költségekkel, vagy mondjuk az átírás díjával is.

 

 1. A vásárlás utáni tervek nem megfelelő előkészítése
  Nagyon fontos, hogy már a vásárlás fontolóra vétele előtt eldöntsük, pontosan milyen terveink vannak az új ingatlant illetően. Érdemes már előre átgondolni, hogy milyen felújításokat, berendezést tervezünk a megvásárolt ingatlanba, és célszerű készíteni egy rövid költségvetést is.
 
Korábbi bejegyzések
A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A városi CSOK helyébe 2024-től a CSOK Plusz lép, mely egy új, kedvezményes hitelként fog szolgálni a családok számára. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket és feltételeket, hogy minden érdeklődő könnyen eligazodjon a programban.

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Az ingatlanvásárlás vagy eladás egy rendkívül összetett folyamat lehet, amely során kulcsfontosságú tényező a megfelelő ingatlanközvetítő kiválasztása. Az ingatlanszakértő olyan szakember, aki mély ismerettel rendelkezik a helyi ingatlanpiacról, és hatékonyan támogathat téged az ingatlan megtalálásában vagy értékesítésében. De milyen szempontok szerint találhatod meg a legmegfelelőbb ingatlank...

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az otthon szent terület. Egy hely, ahol a reggelek kávéja és a családi vacsorák egyaránt hajlékra lelnek. De mik teszik valóban "ideálissá" az lakóházat? Ez egy olyan egyensúly kérdése, ahol a szívünk vágyai és a mindennapi funkciók összeérnek. Az előszűrés pontossága pedig éppen ebben segít.

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Az elkövetkező évtől jelentős átalakításokat hoz a lakástámogatási rendszer, amelyek hatással lehetnek a lakásvásárlást tervező családok pénzügyi helyzetére is. Az átalakulás eredményeként számos jelenlegi kedvezmény megszűnik, miközben másoknál az elérhető támogatás összege növekedhet. Különösen nagyobb településeken élő családok kerülhetnek hátrányos helyzetbe, ha a lakásárak nem csökkennek lény...

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 555 0212 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink