Családi ház vagy lakás? Érvek és ellenérvek

2022. 08. 22.

A vevők általában bizonytalanok a megvásárolni kívánt ingatlan bizonyos paramétereit illetően, azt azonban el tudják dönteni, hogy lakást, vagy házat szeretnének. Az ingatlanpiaci helyzet változásának következtében ugyanakkor a házak egyre olcsóbbak a lakásokhoz képest. A döntés meghozatala során ezt az szempontot is érdemes figyelembe venni. 2015-ben az EU lakosságának 42% -a lakásban, 57% -a házban lakott.

A háznak számos előnye van. Először is, a vásárláskor választhat egy folyamatban lévő építési projektet vagy saját maga is építkezésbe kezdhet, továbbá használt otthont is vásárolhat. Így lehetősége van minden szobát személyre szabni ízlése és egyéni preferenciáinak megfelelően. Ezen túlmenően, ha házat választ, élvezheti az exkluzív kültéri területeket, például kerteket vagy úszómedencéket. Ilyen lakóterekben a háziállatok szintén nem jelentenek problémát, mivel nincsenek olyan közösségi szabályok, melyek bekorlátozzák. A ház típusú ingatlan további előnye lehet a jövőbeli átalakítás, anélkül, hogy aggódna kelljen a zaj miatt.

Mint minden másnak, a házaknak is vannak hátrányai. Az ilyen típusú ingatlanokat általában drágább megvásárolni, magasabb karbantartási költségekkel jár, és több időt kell eltöltenie a takarítással. Karrierjük vagy személyes életük miatt a gyakran távol tartózkodó emberek veszélyeztetett helyzetben vannak, ha gyakran elhagyják otthonukat, mivel nagyobb a betörés kockázata. A kockázatok csökkentése érdekében érdemes riasztórendszert telepíteni.

A lakás előnye, hogy olcsóbb és biztonságosabb, mint egy ház. Alacsonyabbak a karbantartási, fenntartási költségek. A Tömbök továbbra is kiváló alkalmat kínálnak a szocializációra, lehetővé téve a másokkal való mélyebb kapcsolatok kialakítását.

Lakás vásárlása általában közös költség és egyéb díjak fizetését vonja maga után. Ezen felül, a vevőnek nem szabad változtatni az épület külsején, és be kell tartania az adott lakóközösség házirendjét. Ezen hátrányok mellett a háziállatok sem mindenhol megengedettek, mivel zavarhatják a szomszédokat. Továbbá előfordulhat, hogy zajos szomszédok mellé sikerül költözni, ha lakóházban él.

A lakások gyakran lehetővé teszik, hogy közelebb éljünk a város központjához. A lakások gyakran a legjobb és legolcsóbb lehetőségnek számítanak, ha a belvároshoz közel, esetleg a belvárosban szeretnénk élni. A vásárlók számára gyakran kevesebb költség merülhet fel, ha lakásban élnek. Például nem kell aggódnia az épület szerkezete miatt.

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb ingatlant. Bizonytalan, kérdése van? Keresse szakértő kollégáinkat, Örömmel állunk rendelkezésére!

 
Korábbi bejegyzések
Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Bár ingatlanszakértőink viszonylag ritkán találkoznak a jelenséggel, időről-időre azonban egy-egy mutatás folyamán mégis felmerül a kérdés; vajon az ingatlanszakértő elkérheti az okmányokat? A következő blogunkban ennek járunk utána.

10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

Az életben kevés olyan fontos döntés van, mint egy ingatlan megvásárlása. Az izgatottság és az újdonság varázsa sok esetben figyelmetlenné teszi az érdeklődőket, emiatt pedig szinte nincs olyan, aki ne követne el valamilyen tipikus hibát, melyek hátrányosan befolyásolják a döntésüket. Legújabb blogunkban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni az ingatlanvásárlás sor...

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Számos okból cserélhetnek gazdát az ingatlanok, lehet szó öröklésről, vagyonmegosztásról, adás-vételről vagy akár ajándékozásról is, egy azonban minden esetben közös – egy rosszul megállapított érték akár több milliós veszteséget is eredményezhet. Éppen ezért fontos minden esetben szakértői segítségét kérni, így teljesen biztosak lehetünk lakásunk, házunk, telkünk, esetleg üzlethelységünk értékébe...

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Minden megbízásnál ez első lépések között egyeztetünk az ügyféllel az eladni kíván ingatlan áráról. A pontosan meghatározott árnak azonban igen sok összetevője van, amit gyakran az eladók csak nehezen tudnak egyedül megugrani, jól jöhet tehát egy ingatlanszakértő segítsége. Ebben a blogban a reális ár meghatározásához adunk egy kis segítséget.

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 442 0922 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink