Családi ház vagy lakás? Érvek és ellenérvek

2022. 08. 22.

A vevők általában bizonytalanok a megvásárolni kívánt ingatlan bizonyos paramétereit illetően, azt azonban el tudják dönteni, hogy lakást, vagy házat szeretnének. Az ingatlanpiaci helyzet változásának következtében ugyanakkor a házak egyre olcsóbbak a lakásokhoz képest. A döntés meghozatala során ezt az szempontot is érdemes figyelembe venni. 2015-ben az EU lakosságának 42% -a lakásban, 57% -a házban lakott.

A háznak számos előnye van. Először is, a vásárláskor választhat egy folyamatban lévő építési projektet vagy saját maga is építkezésbe kezdhet, továbbá használt otthont is vásárolhat. Így lehetősége van minden szobát személyre szabni ízlése és egyéni preferenciáinak megfelelően. Ezen túlmenően, ha házat választ, élvezheti az exkluzív kültéri területeket, például kerteket vagy úszómedencéket. Ilyen lakóterekben a háziállatok szintén nem jelentenek problémát, mivel nincsenek olyan közösségi szabályok, melyek bekorlátozzák. A ház típusú ingatlan további előnye lehet a jövőbeli átalakítás, anélkül, hogy aggódna kelljen a zaj miatt.

Mint minden másnak, a házaknak is vannak hátrányai. Az ilyen típusú ingatlanokat általában drágább megvásárolni, magasabb karbantartási költségekkel jár, és több időt kell eltöltenie a takarítással. Karrierjük vagy személyes életük miatt a gyakran távol tartózkodó emberek veszélyeztetett helyzetben vannak, ha gyakran elhagyják otthonukat, mivel nagyobb a betörés kockázata. A kockázatok csökkentése érdekében érdemes riasztórendszert telepíteni.

A lakás előnye, hogy olcsóbb és biztonságosabb, mint egy ház. Alacsonyabbak a karbantartási, fenntartási költségek. A Tömbök továbbra is kiváló alkalmat kínálnak a szocializációra, lehetővé téve a másokkal való mélyebb kapcsolatok kialakítását.

Lakás vásárlása általában közös költség és egyéb díjak fizetését vonja maga után. Ezen felül, a vevőnek nem szabad változtatni az épület külsején, és be kell tartania az adott lakóközösség házirendjét. Ezen hátrányok mellett a háziállatok sem mindenhol megengedettek, mivel zavarhatják a szomszédokat. Továbbá előfordulhat, hogy zajos szomszédok mellé sikerül költözni, ha lakóházban él.

A lakások gyakran lehetővé teszik, hogy közelebb éljünk a város központjához. A lakások gyakran a legjobb és legolcsóbb lehetőségnek számítanak, ha a belvároshoz közel, esetleg a belvárosban szeretnénk élni. A vásárlók számára gyakran kevesebb költség merülhet fel, ha lakásban élnek. Például nem kell aggódnia az épület szerkezete miatt.

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb ingatlant. Bizonytalan, kérdése van? Keresse szakértő kollégáinkat, Örömmel állunk rendelkezésére!

 
Korábbi bejegyzések
A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A városi CSOK helyébe 2024-től a CSOK Plusz lép, mely egy új, kedvezményes hitelként fog szolgálni a családok számára. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket és feltételeket, hogy minden érdeklődő könnyen eligazodjon a programban.

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Az ingatlanvásárlás vagy eladás egy rendkívül összetett folyamat lehet, amely során kulcsfontosságú tényező a megfelelő ingatlanközvetítő kiválasztása. Az ingatlanszakértő olyan szakember, aki mély ismerettel rendelkezik a helyi ingatlanpiacról, és hatékonyan támogathat téged az ingatlan megtalálásában vagy értékesítésében. De milyen szempontok szerint találhatod meg a legmegfelelőbb ingatlank...

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az otthon szent terület. Egy hely, ahol a reggelek kávéja és a családi vacsorák egyaránt hajlékra lelnek. De mik teszik valóban "ideálissá" az lakóházat? Ez egy olyan egyensúly kérdése, ahol a szívünk vágyai és a mindennapi funkciók összeérnek. Az előszűrés pontossága pedig éppen ebben segít.

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Az elkövetkező évtől jelentős átalakításokat hoz a lakástámogatási rendszer, amelyek hatással lehetnek a lakásvásárlást tervező családok pénzügyi helyzetére is. Az átalakulás eredményeként számos jelenlegi kedvezmény megszűnik, miközben másoknál az elérhető támogatás összege növekedhet. Különösen nagyobb településeken élő családok kerülhetnek hátrányos helyzetbe, ha a lakásárak nem csökkennek lény...

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 555 0212 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink