Így ismerd fel a profi ingatlanost

2022. 10. 25.

Hogy kik is azok, akik az ingatlan eladók, ingatlan vásárlók és ingatlanértékesítő szakemberek életét is megkeserítik?

A kontár, szerencsevadász ”szakemberek”, akik a gyors meggazdagodás reményében lépnek az ingatlanértékesítés útjára és azt gondolják, hogy valódi teljesítmény, és munka nélkül is milliók ütik majd a markukat.

De vajon honnan ismerhetjük fel a kontár ingatlanosokat?

Az első benyomás:

Talán elcsépeltnek hangzik, de az első benyomásból már nagyon sok következtetést levonhatunk. Egy profi ingatlanértékesítő mindig jól szituált és jól kommunikál.

 

Nem határozza meg az ingatlan eladási árát

Kezdj el gyanakodni, ha az ingatlanszakértő azonnal, mindenféle kérdés nélkül elfogadja az ingatlan eladási árát. Még gyanúsabb, ha a szakember mindenféle indok nélkül tornázná még feljebb az árat, ez ugyanis általában nem megalapozott árképzés, sokszor az oka csak a nagyobb nyereség reménye.

 

Nem kéri le az ingatlan tulajdoni lapját

Alapszabály a Balansz Ingatlanstúdióban is, hogy ahogy az ingatlan bekerül a rendszerünkbe, azonnal lekérjük a tulajdoni lapot is. Ennek az oka, hogy meggyőződjünk arról, hogy az ingatlan egyáltalán ”eladható” e, illetve minden esetben tiszta képet kapunk az ingatlan tulajdoni viszonyairól, vagy esetleges terheiről.

3.png (1.03 MB)

 

Nem hoz valódi érdeklődőket

Kezdj el gyanakodni, ha az ingatlanos már több ízben is mutatta a lakást, azonban soha nem hozott komoly érdeklődőt. Sok ”szakember” elköveti azt a hibát, hogy nem szűri elő a vevőt, így azzal sincs tisztában, hogy a leendő lakástulajdonosnak van-e elég pénze az ingatlanra, megfelel e neki a megtekintett lakás.

A lelkiismeretes szakemberek minden esetben előszűrik a vevőket, és csak abban az esetben jutnak el a lakás mutatásáig, ha az valóban megfelelő lehet a vevőnek.

 

Gyanús hirdetési fotók

Biztosan te is láttál már olyan hirdetést ”profiktól”, ahol tökéletesen látszik a csillár, a fotel karfája, a gyerek ágyneműje, a mosatlan edények a konyhában, a szomszéd Józsi bácsi a sarokban, de semmi érdemi információt nem tudsz leszűrni a képekből. Nem látszik a terek mérete és egymáshoz fűződő viszonya, sőt a legtöbb esetben alaprajz sincs csatolva.

Az ingatlan hirdetések nagyon fontos elemei a képek, így ha erre az ingatlanértékesítő nem fordít elég figyelmet, vagy rosszabb esetben veled fotóztatja be az ingatlant, kezdj el gyanakodni.

 

Összecsapott hirdetések

Mindig keltsen gyanút, ha az ingatlanértékesítő hirdetési szövege összecsapott, esetleg helyesírási hibákkal tűzdelt, ugyanis a legtöbb esetben az a tapasztalatunk, hogy ha a hirdetésre nem figyel kellően oda a szakértő, akkor az értékesítési folyamatra sem fog.

Szintén gyanús lehet, ha az ingatlanértékesítő a saját ingatlanaként hirdeti a te tulajdonodban lévő házat vagy lakást.

 

Szerződéskötés után nem tartja veled a kapcsolatot:

Sajnos egyre többször találkozunk mi is itt Nyíregyházán a jelenséggel, hogy a fent felsoroltak mellett a kontár szakemberek a megbízást követően egyszerűen köddé válnak. Nem követik tovább a megbízás sorsát, nem veszik fel veled időről időre a kapcsolatot, és tulajdonképpen a megbízást követően semmi nem történik.

2.png (1.19 MB)

 

És hogy hogyan is ismerheted fel azt, ha valóban egy profi ingatlanszakértővel van dolgod?

Egy profi ingatlanszakértő az első perctől kezdve bizalmat ébreszt benned, hiszen pontosan tudja azt, hogy sokszor egy élet munkáját bízod rá.

Mi a Balansz Ingatlanstúdiónál kiemelten figyelünk arra, hogy a szolgáltatásunk valóban komplex és professzionális legyen.

 

Ha te is épp ingatlaneladás vagy vétel előtt állsz, vedd fel velünk bátran a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

 
Korábbi bejegyzések
Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 442 0922 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlan szakértőink