Ingatlant vásárolna? Mutatjuk mire figyeljen!

2022. 08. 22.

Első alkalommal áll lakásvásárlás előtt, vagy tapasztalt a témában? Összegyűjtöttünk néhány fontos, mérlegelendő szempontot, mely mindenki számára hasznos lehet.

TARTÓZKODÁS IDŐTARTAMA

Noha gyakran figyelmen kívül hagyják, az ingatlanban előre láthatóan tölteni kívánt időtartam az egyik legfontosabb tényező, amelyet vásárláskor figyelembe kell venni. Rövid időre tervez egy adott helyen; tehát érdemesebb bérelni, mint vásárolni?

Természetesen egy ilyen általános kérdésre nincs egyszerű válasz. Az egyes piacok különböznek egymástól, és előzetes elemzést kell elvégezni annak megállapítása érdekében, hogy a vásárlás-e a megfelelő választás. Érdemes ingatlanszakértőink tanácsát kérni ezzel kapcsolatban.

INGATLAN ELHELYEZKEDÉSE

A leendő tulajdonosok egyre inkább feláldozzák a helyet a helyszínért. A vásárlók olyan helyet szeretnének találni, amely lehetővé teszi a könnyű hozzáférést a leggyakrabban látogatott területekhez (munka, iskola, bevásárlás, pihenés, barátok és család).

Ellenőrizze a forgalom áramlását, a kiemelt utakhoz való hozzáférést. Ha már az ingatlan kiválasztásakor is figyelembe veszi ezeket a szempontokat, akkor megkímélheti magát a hosszú ingázástól, egyéb kellemetlenségektől.

Egyesek sokkal inkább a főutak közelében szeretnek élni, mások szeretnek távol lenni a forgalomtól, csendesebb környéken érzik jól magukat. Beszéljen preferenciáiról, és bátran kérje ingatlanügynökeink tanácsát a megfelelő helyszín kiválasztásával kapcsolatban.

KÖRNYEZET

Minden háznak eltérő megjelenése, stílusa és különféle egyéb jellemzői vannak. Készítsen egy listát azokról a tényezőkről, amelyeket keres új házában. Különbséget kell tennie a „mindenképp szükséges” és a „nem feltétlenül szükséges, de jó, ha van” kategória között.

A hálószobák, a fürdőszobák száma, a kültéri tér jellemzői, és egyéb paraméterek mind fontos szerepet játszanak a végső döntés kialakításában. Lehet, hogy bizonyos rugalmasságot kell fenntartania a tényezők listájában, de fontos, hogy megpróbáljon olyan ingatlant választani, amely a lehető legjobban megfelel az Ön igényeinek és kívánságainak.

A SZOMSZÉDSÁG

Ügyeljen arra, hogy a környék is megfeleljen a saját elvárásainak. A szomszédok takarítják-e az udvarokat, vagy vannak-e régi házak, elhagyatott területek? A környék elég biztonságos-e? Tehát a megfelelő szomszédság kiválasztása szintén fontos szempont. A jövőbeli kellemetlenségek elkerülése érdekében tanácsos teljes képet kapni a megtekintett ház környékéről is.

Ha a kiszemelt lakás vagy ház megfelel a saját elvárásainak, akkor ne habozzon ajánlatot tenni az ingatlanra! Ha ingatlanirodán keresztül vásárol, akkor mindezt az ingatlanközvetítő bevonásával tegye, aki segít a legmegfelelőbb ár elérésében.

 
Korábbi bejegyzések
Milyen hatást gyakorolnak az új rezsiszabályok az ingatlanpiacra?

Milyen hatást gyakorolnak az új rezsiszabályok az ingatlanpiacra?

Az elmúlt hetek híreinek nagy része az új rezsiszabályokat taglalta, mindenki próbálja a lehető legjobbat kihozni a jelenlegi helyzetből. A fogyasztók igyekeznek új energiahatékony megoldásokat találni, vagy épp a minimumra csökkenteni a fogyasztásukat. Az energiapiacon kívül azonban az új rezsiszabályok az ingatlanpiacot is igen erősen érintik.

Megnyitottuk új irodánkat!

Megnyitottuk új irodánkat!

Ingatlanstúdiónk nem csak egy egyszerű ingatlanközvetítő iroda. Munkatársaink igyekeznek a legszélesebb körű szolgáltatás-palettát ügyfeleink elé tárni. Így törekszünk arra, hogy minden terhet levegyünk az Önök válláról.

Lakberendezési trendek

Lakberendezési trendek

A lakberendezési trendek is változnak idővel. 2020 újszerű belsőépítészeti és lakberendezési megoldásokat hoz azok számára, akik szeretnék átalakítani a mindennapi tartózkodásnak helyet adó otthonukat. Azokat a trendeket vesszük sorra, melyek előreláthatólag 2020-ban nagyon divatosak lesznek a lakberendezés terén.

Családi ház vagy lakás? Érvek és ellenérvek

Családi ház vagy lakás? Érvek és ellenérvek

A vevők általában bizonytalanok a megvásárolni kívánt ingatlan bizonyos paramétereit illetően, azt azonban el tudják dönteni, hogy lakást, vagy házat szeretnének. Az ingatlanpiaci helyzet változásának következtében ugyanakkor a házak egyre olcsóbbak a lakásokhoz képest. A döntés meghozatala során ezt az szempontot is érdemes figyelembe venni. 2015-ben az EU lakosságának 42% -a lakásban, 57% -a ház...

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 442 0922 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlan szakértőink