Ingatlant vásárolna? Mutatjuk mire figyeljen!

2022. 08. 22.

Első alkalommal áll lakásvásárlás előtt, vagy tapasztalt a témában? Összegyűjtöttünk néhány fontos, mérlegelendő szempontot, mely mindenki számára hasznos lehet.

TARTÓZKODÁS IDŐTARTAMA

Noha gyakran figyelmen kívül hagyják, az ingatlanban előre láthatóan tölteni kívánt időtartam az egyik legfontosabb tényező, amelyet vásárláskor figyelembe kell venni. Rövid időre tervez egy adott helyen; tehát érdemesebb bérelni, mint vásárolni?

Természetesen egy ilyen általános kérdésre nincs egyszerű válasz. Az egyes piacok különböznek egymástól, és előzetes elemzést kell elvégezni annak megállapítása érdekében, hogy a vásárlás-e a megfelelő választás. Érdemes ingatlanszakértőink tanácsát kérni ezzel kapcsolatban.

INGATLAN ELHELYEZKEDÉSE

A leendő tulajdonosok egyre inkább feláldozzák a helyet a helyszínért. A vásárlók olyan helyet szeretnének találni, amely lehetővé teszi a könnyű hozzáférést a leggyakrabban látogatott területekhez (munka, iskola, bevásárlás, pihenés, barátok és család).

Ellenőrizze a forgalom áramlását, a kiemelt utakhoz való hozzáférést. Ha már az ingatlan kiválasztásakor is figyelembe veszi ezeket a szempontokat, akkor megkímélheti magát a hosszú ingázástól, egyéb kellemetlenségektől.

Egyesek sokkal inkább a főutak közelében szeretnek élni, mások szeretnek távol lenni a forgalomtól, csendesebb környéken érzik jól magukat. Beszéljen preferenciáiról, és bátran kérje ingatlanügynökeink tanácsát a megfelelő helyszín kiválasztásával kapcsolatban.

KÖRNYEZET

Minden háznak eltérő megjelenése, stílusa és különféle egyéb jellemzői vannak. Készítsen egy listát azokról a tényezőkről, amelyeket keres új házában. Különbséget kell tennie a „mindenképp szükséges” és a „nem feltétlenül szükséges, de jó, ha van” kategória között.

A hálószobák, a fürdőszobák száma, a kültéri tér jellemzői, és egyéb paraméterek mind fontos szerepet játszanak a végső döntés kialakításában. Lehet, hogy bizonyos rugalmasságot kell fenntartania a tényezők listájában, de fontos, hogy megpróbáljon olyan ingatlant választani, amely a lehető legjobban megfelel az Ön igényeinek és kívánságainak.

A SZOMSZÉDSÁG

Ügyeljen arra, hogy a környék is megfeleljen a saját elvárásainak. A szomszédok takarítják-e az udvarokat, vagy vannak-e régi házak, elhagyatott területek? A környék elég biztonságos-e? Tehát a megfelelő szomszédság kiválasztása szintén fontos szempont. A jövőbeli kellemetlenségek elkerülése érdekében tanácsos teljes képet kapni a megtekintett ház környékéről is.

Ha a kiszemelt lakás vagy ház megfelel a saját elvárásainak, akkor ne habozzon ajánlatot tenni az ingatlanra! Ha ingatlanirodán keresztül vásárol, akkor mindezt az ingatlanközvetítő bevonásával tegye, aki segít a legmegfelelőbb ár elérésében.

 
Korábbi bejegyzések
A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A városi CSOK helyébe 2024-től a CSOK Plusz lép, mely egy új, kedvezményes hitelként fog szolgálni a családok számára. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket és feltételeket, hogy minden érdeklődő könnyen eligazodjon a programban.

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Az ingatlanvásárlás vagy eladás egy rendkívül összetett folyamat lehet, amely során kulcsfontosságú tényező a megfelelő ingatlanközvetítő kiválasztása. Az ingatlanszakértő olyan szakember, aki mély ismerettel rendelkezik a helyi ingatlanpiacról, és hatékonyan támogathat téged az ingatlan megtalálásában vagy értékesítésében. De milyen szempontok szerint találhatod meg a legmegfelelőbb ingatlank...

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az otthon szent terület. Egy hely, ahol a reggelek kávéja és a családi vacsorák egyaránt hajlékra lelnek. De mik teszik valóban "ideálissá" az lakóházat? Ez egy olyan egyensúly kérdése, ahol a szívünk vágyai és a mindennapi funkciók összeérnek. Az előszűrés pontossága pedig éppen ebben segít.

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Az elkövetkező évtől jelentős átalakításokat hoz a lakástámogatási rendszer, amelyek hatással lehetnek a lakásvásárlást tervező családok pénzügyi helyzetére is. Az átalakulás eredményeként számos jelenlegi kedvezmény megszűnik, miközben másoknál az elérhető támogatás összege növekedhet. Különösen nagyobb településeken élő családok kerülhetnek hátrányos helyzetbe, ha a lakásárak nem csökkennek lény...

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 555 0212 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink