Ingatlant vásárolna? Mutatjuk mire figyeljen!

2022. 08. 22.

Első alkalommal áll lakásvásárlás előtt, vagy tapasztalt a témában? Összegyűjtöttünk néhány fontos, mérlegelendő szempontot, mely mindenki számára hasznos lehet.

TARTÓZKODÁS IDŐTARTAMA

Noha gyakran figyelmen kívül hagyják, az ingatlanban előre láthatóan tölteni kívánt időtartam az egyik legfontosabb tényező, amelyet vásárláskor figyelembe kell venni. Rövid időre tervez egy adott helyen; tehát érdemesebb bérelni, mint vásárolni?

Természetesen egy ilyen általános kérdésre nincs egyszerű válasz. Az egyes piacok különböznek egymástól, és előzetes elemzést kell elvégezni annak megállapítása érdekében, hogy a vásárlás-e a megfelelő választás. Érdemes ingatlanszakértőink tanácsát kérni ezzel kapcsolatban.

INGATLAN ELHELYEZKEDÉSE

A leendő tulajdonosok egyre inkább feláldozzák a helyet a helyszínért. A vásárlók olyan helyet szeretnének találni, amely lehetővé teszi a könnyű hozzáférést a leggyakrabban látogatott területekhez (munka, iskola, bevásárlás, pihenés, barátok és család).

Ellenőrizze a forgalom áramlását, a kiemelt utakhoz való hozzáférést. Ha már az ingatlan kiválasztásakor is figyelembe veszi ezeket a szempontokat, akkor megkímélheti magát a hosszú ingázástól, egyéb kellemetlenségektől.

Egyesek sokkal inkább a főutak közelében szeretnek élni, mások szeretnek távol lenni a forgalomtól, csendesebb környéken érzik jól magukat. Beszéljen preferenciáiról, és bátran kérje ingatlanügynökeink tanácsát a megfelelő helyszín kiválasztásával kapcsolatban.

KÖRNYEZET

Minden háznak eltérő megjelenése, stílusa és különféle egyéb jellemzői vannak. Készítsen egy listát azokról a tényezőkről, amelyeket keres új házában. Különbséget kell tennie a „mindenképp szükséges” és a „nem feltétlenül szükséges, de jó, ha van” kategória között.

A hálószobák, a fürdőszobák száma, a kültéri tér jellemzői, és egyéb paraméterek mind fontos szerepet játszanak a végső döntés kialakításában. Lehet, hogy bizonyos rugalmasságot kell fenntartania a tényezők listájában, de fontos, hogy megpróbáljon olyan ingatlant választani, amely a lehető legjobban megfelel az Ön igényeinek és kívánságainak.

A SZOMSZÉDSÁG

Ügyeljen arra, hogy a környék is megfeleljen a saját elvárásainak. A szomszédok takarítják-e az udvarokat, vagy vannak-e régi házak, elhagyatott területek? A környék elég biztonságos-e? Tehát a megfelelő szomszédság kiválasztása szintén fontos szempont. A jövőbeli kellemetlenségek elkerülése érdekében tanácsos teljes képet kapni a megtekintett ház környékéről is.

Ha a kiszemelt lakás vagy ház megfelel a saját elvárásainak, akkor ne habozzon ajánlatot tenni az ingatlanra! Ha ingatlanirodán keresztül vásárol, akkor mindezt az ingatlanközvetítő bevonásával tegye, aki segít a legmegfelelőbb ár elérésében.

 
Korábbi bejegyzések
Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Bár ingatlanszakértőink viszonylag ritkán találkoznak a jelenséggel, időről-időre azonban egy-egy mutatás folyamán mégis felmerül a kérdés; vajon az ingatlanszakértő elkérheti az okmányokat? A következő blogunkban ennek járunk utána.

10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

Az életben kevés olyan fontos döntés van, mint egy ingatlan megvásárlása. Az izgatottság és az újdonság varázsa sok esetben figyelmetlenné teszi az érdeklődőket, emiatt pedig szinte nincs olyan, aki ne követne el valamilyen tipikus hibát, melyek hátrányosan befolyásolják a döntésüket. Legújabb blogunkban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni az ingatlanvásárlás sor...

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Számos okból cserélhetnek gazdát az ingatlanok, lehet szó öröklésről, vagyonmegosztásról, adás-vételről vagy akár ajándékozásról is, egy azonban minden esetben közös – egy rosszul megállapított érték akár több milliós veszteséget is eredményezhet. Éppen ezért fontos minden esetben szakértői segítségét kérni, így teljesen biztosak lehetünk lakásunk, házunk, telkünk, esetleg üzlethelységünk értékébe...

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Minden megbízásnál ez első lépések között egyeztetünk az ügyféllel az eladni kíván ingatlan áráról. A pontosan meghatározott árnak azonban igen sok összetevője van, amit gyakran az eladók csak nehezen tudnak egyedül megugrani, jól jöhet tehát egy ingatlanszakértő segítsége. Ebben a blogban a reális ár meghatározásához adunk egy kis segítséget.

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 442 0922 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink