Milyen hatást gyakorolnak az új rezsiszabályok az ingatlanpiacra?

2022. 08. 22.

Az elmúlt hetek híreinek nagy része az új rezsiszabályokat taglalta, mindenki próbálja a lehető legjobbat kihozni a jelenlegi helyzetből. A fogyasztók igyekeznek új energiahatékony megoldásokat találni, vagy épp a minimumra csökkenteni a fogyasztásukat. Az energiapiacon kívül azonban az új rezsiszabályok az ingatlanpiacot is igen erősen érintik.

Mi várható az ingatlanpiacon?

Egyrészt az energiahatékonysági beruházásokat felgyorsítják a változások. Megnőtt a kereslet például a napelemekre, vagy a hőszigetelő anyagokra. Sokan próbálkoznak most még gyorsan kisebb-nagyobb felújításokkal csökkenteni a téli terheket.

Másrészt viszont rengetek nagy alapterületű, nem megfelelő energiahatékonysággal rendelkező ingatlan kerül most eladósorba amiatt, hogy a tulajdonosai csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudnák kigazdálkodni a növekvő rezsiárakat.

Az új építésű házakra, lakásokra egyre csökken a kereslet, a leendő háztulajdonosok pedig nehezebben fognak bele házépítésre. Ennek az oka egyrészről a növekvő kamatlábak, másrészről az elszálló alapanyagárak.

A házközpontú fűtéssel rendelkező lakások eladása egyre nehezebb lesz, ezek az ingatlanok egyre hosszabb időre maradnak eladók.

 

Mit tapasztalunk mi a Balansz Ingatlanstúdióban?

Az idei évben a nyíregyházi ingatlanok piaca igen változó volt, az elmúlt fél év bővelkedett hullámvölgyekben az eladott ingatlanok tekintetében.

A továbbiakban is hasonló tendenciára számolunk, úgy gondoljuk, hogy az év második felében megemelkedhet az eladósorba kerülő családi házak száma, és megnőne a kereslet a távhővel fűthető lakásokra.

Úgy gondoljuk, hogy a piacot az elkövetkezendő hónapokban teljes átalakulás jellemzi majd, de amilyen nehéz megjósolni az előttünk álló hidegebb évszakokra az energiapiac alakulását, épp olyan nehéz jóslatokba bocsátkozni az ingatlanok adás-vételét illetően.

Az előttünk álló nehézségek miatt tehát érdemes szakértő segítséget kérni, keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén, vagy Nyíregyházán a Bujtosi-tó partján, az István utca 32 szám alatt.

 
Korábbi bejegyzések
Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Elkérheti az ingatlanközvetítő az okmányokat?

Bár ingatlanszakértőink viszonylag ritkán találkoznak a jelenséggel, időről-időre azonban egy-egy mutatás folyamán mégis felmerül a kérdés; vajon az ingatlanszakértő elkérheti az okmányokat? A következő blogunkban ennek járunk utána.

10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

10 tipikus hiba, amelyet el kell kerülni az ingatlanvásárlásnál

Az életben kevés olyan fontos döntés van, mint egy ingatlan megvásárlása. Az izgatottság és az újdonság varázsa sok esetben figyelmetlenné teszi az érdeklődőket, emiatt pedig szinte nincs olyan, aki ne követne el valamilyen tipikus hibát, melyek hátrányosan befolyásolják a döntésüket. Legújabb blogunkban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni az ingatlanvásárlás sor...

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Így zajlik nálunk egy értékbecslés

Számos okból cserélhetnek gazdát az ingatlanok, lehet szó öröklésről, vagyonmegosztásról, adás-vételről vagy akár ajándékozásról is, egy azonban minden esetben közös – egy rosszul megállapított érték akár több milliós veszteséget is eredményezhet. Éppen ezért fontos minden esetben szakértői segítségét kérni, így teljesen biztosak lehetünk lakásunk, házunk, telkünk, esetleg üzlethelységünk értékébe...

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Hogyan határozzuk meg egy ingatlan árát?

Minden megbízásnál ez első lépések között egyeztetünk az ügyféllel az eladni kíván ingatlan áráról. A pontosan meghatározott árnak azonban igen sok összetevője van, amit gyakran az eladók csak nehezen tudnak egyedül megugrani, jól jöhet tehát egy ingatlanszakértő segítsége. Ebben a blogban a reális ár meghatározásához adunk egy kis segítséget.

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 442 0922 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink