Milyen hatást gyakorolnak az új rezsiszabályok az ingatlanpiacra?

2022. 08. 22.

Az elmúlt hetek híreinek nagy része az új rezsiszabályokat taglalta, mindenki próbálja a lehető legjobbat kihozni a jelenlegi helyzetből. A fogyasztók igyekeznek új energiahatékony megoldásokat találni, vagy épp a minimumra csökkenteni a fogyasztásukat. Az energiapiacon kívül azonban az új rezsiszabályok az ingatlanpiacot is igen erősen érintik.

Mi várható az ingatlanpiacon?

Egyrészt az energiahatékonysági beruházásokat felgyorsítják a változások. Megnőtt a kereslet például a napelemekre, vagy a hőszigetelő anyagokra. Sokan próbálkoznak most még gyorsan kisebb-nagyobb felújításokkal csökkenteni a téli terheket.

Másrészt viszont rengetek nagy alapterületű, nem megfelelő energiahatékonysággal rendelkező ingatlan kerül most eladósorba amiatt, hogy a tulajdonosai csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudnák kigazdálkodni a növekvő rezsiárakat.

Az új építésű házakra, lakásokra egyre csökken a kereslet, a leendő háztulajdonosok pedig nehezebben fognak bele házépítésre. Ennek az oka egyrészről a növekvő kamatlábak, másrészről az elszálló alapanyagárak.

A házközpontú fűtéssel rendelkező lakások eladása egyre nehezebb lesz, ezek az ingatlanok egyre hosszabb időre maradnak eladók.

 

Mit tapasztalunk mi a Balansz Ingatlanstúdióban?

Az idei évben a nyíregyházi ingatlanok piaca igen változó volt, az elmúlt fél év bővelkedett hullámvölgyekben az eladott ingatlanok tekintetében.

A továbbiakban is hasonló tendenciára számolunk, úgy gondoljuk, hogy az év második felében megemelkedhet az eladósorba kerülő családi házak száma, és megnőne a kereslet a távhővel fűthető lakásokra.

Úgy gondoljuk, hogy a piacot az elkövetkezendő hónapokban teljes átalakulás jellemzi majd, de amilyen nehéz megjósolni az előttünk álló hidegebb évszakokra az energiapiac alakulását, épp olyan nehéz jóslatokba bocsátkozni az ingatlanok adás-vételét illetően.

Az előttünk álló nehézségek miatt tehát érdemes szakértő segítséget kérni, keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén, vagy Nyíregyházán a Bujtosi-tó partján, az István utca 32 szám alatt.

 
Korábbi bejegyzések
A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es CSOK Pluszról

A városi CSOK helyébe 2024-től a CSOK Plusz lép, mely egy új, kedvezményes hitelként fog szolgálni a családok számára. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket és feltételeket, hogy minden érdeklődő könnyen eligazodjon a programban.

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Hogyan Válassz Megfelelő Ingatlanközvetítőt?

Az ingatlanvásárlás vagy eladás egy rendkívül összetett folyamat lehet, amely során kulcsfontosságú tényező a megfelelő ingatlanközvetítő kiválasztása. Az ingatlanszakértő olyan szakember, aki mély ismerettel rendelkezik a helyi ingatlanpiacról, és hatékonyan támogathat téged az ingatlan megtalálásában vagy értékesítésében. De milyen szempontok szerint találhatod meg a legmegfelelőbb ingatlank...

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az Ideális Otthon: Ahol a Szívünk és a Funkció Találkozik

Az otthon szent terület. Egy hely, ahol a reggelek kávéja és a családi vacsorák egyaránt hajlékra lelnek. De mik teszik valóban "ideálissá" az lakóházat? Ez egy olyan egyensúly kérdése, ahol a szívünk vágyai és a mindennapi funkciók összeérnek. Az előszűrés pontossága pedig éppen ebben segít.

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Ellensúlyozható a jövő évben eltűnő lakástámogatások hatása?

Az elkövetkező évtől jelentős átalakításokat hoz a lakástámogatási rendszer, amelyek hatással lehetnek a lakásvásárlást tervező családok pénzügyi helyzetére is. Az átalakulás eredményeként számos jelenlegi kedvezmény megszűnik, miközben másoknál az elérhető támogatás összege növekedhet. Különösen nagyobb településeken élő családok kerülhetnek hátrányos helyzetbe, ha a lakásárak nem csökkennek lény...

Horváth Sára
Horváth Sára
Ügyvezető
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára. még több
Célom a hatékony és az eredményes közvetítés. Számos olyan probléma merülhet fel, amivel Ön még nem találkozott. Több éves ingatlan értékesítő és vezetői tapasztalatból kifolyólag szinte mindenre találok megoldást. Az elmúlt években sokat tanultam, utaztam, üzleti képzésre jártam, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleink számára.
Telefonszám +36 70 555 0212 E-mail sara@balanszingatlan.hu Iroda 4400 Nyíregyháza, István utca 32.
Komplex szolgáltatásaink
Az Ön érdekében!
Szolgáltatásaink
Munkatársaink
Ingatlan szakemberek
Ingatlanszakértőink